Våren 2018 har virkelig latt vente på seg. Det har vært snø, is og enda mer snø nå som våren her på Frøya skulle vært godt i gang. For en villsaubonde skaper det en ekstra bekymring. Ikke bare på grunn av potensiell formangel, men også med tanke på de små som blir født i snø og slapsevær. Vi har allerede fått de to første. To små tvillinger som sto på ustødige bein da det sludda som verst her en kveld. Det har gått bra, mor sto rolig og lot de to drikke varm melk mens halene sto som propeller bak. Men tanken på kalde netter for de små er ikke koselig..Villsauen er en hardfør type- å takk og pris for det. Man får respekt av måten de klarer seg på. På høsten slipper vi værene på et visst tidspunkt for å time lammingen til vår og nyskudd. Dette har to funksjoner. Mor får i seg kraftig næring fra nyskudd og vekst som gjør at hun produserer god og nok melk, samt at de små lammene også begynner å nappe til dette og det skaper forutsetning for at lammene vil vokse seg store og fine. Heldigvis skal det nå ikke så mange solstrålene til før det tiner og forsvinner, men vi krysser nå fingre (og tær) for at temperaturen også stiger noen grader

PÅSKE – IKKE BARE SKI OG KVIKKLUNSJ
Vi har hatt en drøm lenge, om å gjøre noe med en del av butikken som ble brukt til lagringsrom. Ideen ble å åpne gårdskafe`. Vi har tenkt og fundert, og spekulert mye på hvordan vi skal gjøre dette og hva konseptet skal bli. I tillegg til å ta imot kunder i nye omgivelser tror vi løsningen blir å servere kortreist hjemmelagd mat, småretter- tradisjonell med en liten vri samt selge litt brød og bakevarer. Og vi skal selvfølgelig bruke det meste av det vi kan høste her på gården. Og kaffe selvfølgelig! Ingen dag uten kaffe! Hos oss får du ikke chips og fritystekt mat, men ekte mat, lagd på ekte råvarer. Ingen halvfabrikat her på gården, og alt er selvfølgelig økologisk. I tillegg vil vi ha et lite utvalg av andre økologiske produkter – snacks, mel av urkorn, oster og andre godsaker.
Det ble et sjokk å oppdage hvor mye som skal ordnes, dokumenteres, søkes på, og man må få tillatelser til både det ene og det andre for å få dette til å bli en realitet. Men nå er det like før og vi håper på en åpning i løpet av sensommeren! Påska har derfor i år gått med til å lage mat og prøve ut menyer og retter. Jeg er så heldig å ha en søster som er uhyre flink med mat. Hun tryller fram de nydeligste måltid av ingenting og vi koste oss virkelig sammen på kjøkkenet i påska. Det ble prøving, feiling og mer prøving, og på enden av påskeuka inviterte vi gjester i kafeen for å prøve ut rettene på dem. Vi tror det ble en suksess 🙂
Siden jeg er stolt og vi har jobbet hardt for å få til dette, vil jeg gjerne vise noen smakebiter. Alt er ikke helt på plass – men det er bare noen små hylleting igjen. Vi gleder oss til å treffe akkurat deg på gårdskafeen vår!
NYTT FAMILIEMEDLEM – OG HILSEN FRA FOSEN
Hvert år kommer det en haug glade ungdommer til Hurran for å hente råsalta skinn. Det er ungdommer som går på Fosen Folkehøyskole. Der har de egen garvelinje – hvor de garver og bereder skinn fra oss. Jeg fikk med tillatelse fra lærer, lov å vise bilder fra skolen hvor de jobber med skinna fra oss 🙂
Hils også på Pia – vårt nye familiemedlem i gjeterhundflokken. Hun er etter Akersborg Rex og Bjørk. Fantastisk fin og dyktig hund som vi vil få mye nytte og glede av!