Lammelår
Fremgangsmåte:
Legg lammelåret i en ildfast form. Lag ”lommer” i låret og stikk hvitløksbåtene inni – eller la være om du ikke er glad i hvitløk.
Bland 1 del olivenolje, soyasaus, salt , pepper og rosmarin sammen i en liten bolle. Gni blandingen godt over låret. La låret stå kjølig natten over hvis du har tid, men det er ikke nødvendig.
Lag fløtegratinerte poteter – tips: kok potetene litt først , så tar det myyye kortere tid å gratinere.
La låret stå i ovnen på ca 175 grader i 1 – 1/12 time eller til kjøttet er 72 grader.
Server med dampet broccoli, babygulrøtter, fløtegratinerte poteter og viltsaus.
VELBEKOMME!
Ingredienser
1 lammelår
Hvitløkbåter
1 pose broccoli
1 pose babygulrøtter
2 bokser fløte
Poteter
Revet ost
1 pk viltsaus
Rosmarin
Soyasaus
Salt/pepper
Litt olje