Lammelår

Fremgangsmåte:

 

Legg lammelåret i en ildfast form. Lag ”lommer” i låret og stikk hvitløksbåtene inni – eller la være om du ikke er glad i hvitløk.

Bland 1 del olivenolje, soyasaus, salt , pepper og rosmarin sammen i en liten bolle. Gni blandingen godt over låret. La låret stå kjølig natten over hvis du har tid, men det er ikke nødvendig.

Lag fløtegratinerte poteter – tips: kok potetene litt først , så tar det myyye kortere tid å gratinere.

La låret stå i ovnen på ca 175 grader i 1 – 1/12 time eller til kjøttet er 72 grader.

Server med dampet broccoli, babygulrøtter, fløtegratinerte poteter og viltsaus.

VELBEKOMME!

 

Ingredienser

1 lammelår

Hvitløkbåter

1 pose broccoli

1 pose babygulrøtter

2 bokser fløte

Poteter

Revet ost

1 pk viltsaus

Rosmarin

Soyasaus

Salt/pepper

Litt olje